Körülbelül 30 másodperc, 7 gramm, 9 bar nyomás, 3 centiliter. Aki megmondja, mi sül ki ebből, kap egy barackot a fejére. (Megoldás a poszt végén.) Míg oszt és szoroz a társaság, megismertetlek benneteket az ország egyik legnagyobb kávészerelmesével, Kasza Péter baristával, barista oktatóval.
2011. április 01. 11:00
Egy falat tavasz - minimál szöveg, maximál képregény
2011. március 29. 11:39
Ez nem fair!
De, ez pont az. Segíteni a kicsiknek, akiknek nem ér el hangja odáig, ahol a nagy döntések megszületnek. Na az fair.
Persze ennél kicsit összetettebb a dolog, de azért a lényeg valahol itt van. Ez tulajdonképpen egy mesterségesen generált üzlet, aminek a lényege, hogy a nagy cégeket háttérbe szorítva lehetőséget adunk a legszegényebb térségek kistermelőinek arra, hogy értékesíthessék termékeiket. Mielőtt azonban könnyekig hatódnánk azon, milyen igaz szívű kereskedelmi igazgatók ülnek a multik élén, nézzünk kicsit a számadatokra: a fair trade termékek nagyjából 30%-át a kávé teszi ki, ami az Európai Unió teljes kávéforgalmának csupán a 2%-a. (Forrás: tudatosvasarlo.hu)
2011. március 25. 10:59
Sok kicsi, sokra megy
Az Arigato Japán Étterem nem árul el sokat magáról. Weboldal és email hiányában csak egy telefonszámra és egy címre tudtunk hagyatkozni. Reméltük, ez is csak az eredetországra jellemző visszafogottság és szerénység egyik védjegye.
2011. március 23. 11:03
A hal, a rizs és a szójaszósz
Ázsiai konyháról írni vakmerő feladat, mert könyvek és szakácsok ezrei sem tudták kimeríteni a témát. Így a teljesség legcsekélyebb igénye nélkül megpróbálom sorokba rendezni az alapvető japán kulináris specialitásokat.
Utolsó kommentek