Itt tudsz a posztjaidhoz címkéket felvenni. Írd be a kívánt címkét a rubrikába, majd nyomj rá a hozzáad gombra vagy nyomj egy entert. Onnan tudod, hogy sikerrel jártál, hogy a rubrika fölött megjelenik a címke. Ismételd meg a műveletet, annyiszor, ahány címkét fel szeretnél venni. A felvett címkéket a mellettük lévő kapcsos zárójelbe tett mínusz karakter megnyomásával tudod törölni.
Ezzel a dátummal jelenik meg a posztod, és ennek megfelelően fogja elfoglalni a helyét a blogod posztfolyamában. Érdemes az első publikált mentés dátumát megadni ide.
Ez lesz a posztod webcímének az a része, amely a blogod webcíme után jelenik meg. Pl: azenblogom.reblog.hu/ez-a-poszt-urlje. Fontos, hogy ide se speciális karaktereket, se szóközt nem tudsz megadni. Ezt a mezőt egyáltalán nem kell módosítanod, ha nem akarod.
Ha adminjogokkal is rendelkezel, itt kiválaszthatod, a blogodon dolgozó melyik szerző neve alatt kívánod publikálni az anyagot.
Ha meztelenkedés, vagy egyéb olyan tartalom van a posztban, amelyet nem kéne gyereknek látnia, itt az IGEN opciót kell választanod. Ekkor bárki, aki megnyitná a posztodat, egy olyan oldallal találja szembe magát, ahol meg kell erősítenie, hogy elmúlt 18 éves.
Itt minden esetben érdemes olyan elemeket megadni, amelyek jól lefedik a bejegyzés valós tartalmát. Kevesebb költőieskedés, több lényeg. Alapesetben a SEO mező első megnyitása előtti utolsó állapot szerint másolja ki a blogbejegyzésből a megfelelő elemeket a rendszer.
A keresőmotorok és a közösségi oldalakra való megosztás esetén ez a cím fog megjelenni, és ezt elemzik az említett rendszerek.
Hasonlóan működik, mint a SEO cím, csak ez értelemszerűen a bejegyzésed rövid leírása legyen.
Azok a kifejezések, amelyek szerinted a legjobban fedik a bejegyzést. Hasonlóan működik, mint a címkézés.
Írd be a kívánt kulcsszót a rubrikába, majd nyomj rá a hozzáad gombra. Onnan tudod, hogy sikerrel jártál, hogy a rubrika fölött megjelenik a kulcsszó. Ismételd meg a műveletet, annyiszor, ahányat fel szeretnél venni. A felvett kulcsszavakat a mellettük lévő kapcsos zárójelbe tett mínusz karakter megnyomásával tudod törölni.
Ezt a szerkesztőfelületen is meg tudtad már adni. Ez az a kép legyen, ami a lehető legjobb illusztrációja a bejegyzésednek, mert a közösségi megosztásoknál, kiemeléseknél, keresések során ezeket fogja a bejegyzéseddel társítani a rendszer.
A reblog.hu-n való regisztráció időpontja, a reblog.hu megtekintése során
rögzítésre kerül az utolsó belépés időpontja, illetve egyes esetekben -
a felhasználó számítógépének beállításától függően - a böngésző és az
operációs rendszer típusa valamint az IP cím.
Ezen adatokat a rendszer automatikusan naplózza.
Süti beállítások
Az anonim látogatóazonosító (cookie, süti) egy olyan egyedi - azonosításra,
illetve profilinformációk tárolására alkalmas - jelsorozat, melyet a szolgáltatók
a látogatók számítógépére helyeznek el...
A szolgáltatást a Mediaworks Hungary Zrt.
(székhely: 1082 Budapest, Üllői út 48., továbbiakban: „Szolgáltató”) nyújtja
az alább leírt feltételekkel. A belépéssel elfogadod felhasználási feltételeinket.
Jelen Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztató célja, hogy a Mediaworks Hungary Zrt. által tárolt adatok
kezelésével, felhasználásával, továbbításával, valamint a Társaság által üzemeltetett
honlapokon történő regisztrációval kapcsolatosan tájékoztassa az érintetteket.
Szilárd meggyőződésem, hogy előző életemben (már ha volt ilyen) egy olasz tenger partján éltem, egy kétkezi munkás férfi dolgos nejeként. Ezt a messzemenő következtetést abból vontam le, hogy minden körülmények között tudok tésztát, tengeri herkentyűket és paradicsomot enni. Bármilyen elkészítési formában. Főve, sütve, töltve, rakottan, pároltan, hússal, zöldséggel, hallal…
Kicsit úgy érzem magam, mint Gombóc Artúr tésztás változata. Azzal az apró különbséggel, hogy én allergiás vagyok a csokoládéra, viszont tésztából jöhet az olasz remekek közül majd mindegyik a spagetti, lasagne, maccheroncelli, farfalle, pappardelle, tagliatelle, fusilli, ravioli, tortellini, gnocchi… de nem tudom felsorolni a körülbelül kétszáz tésztafélét, melyeket még Olaszországon belül is más-más néven hívnak.
A tészta iránti feltétlen imádatomat és hogy a spájzban nálam mindig található legalább két féle tészta (most éppen hat különféle) az is növelte, hogy kicsi koromban nézhettem a nagymamámat, ahogyan a házi tésztát készíti. Étrendünkből sosem hiányozhatott, ha csak az egyszerű galuskára gondolok, az olyannyira imádott sztrapacskára vagy a finom cérnametéltre a vasárnapi húslevesből.
A mediterrán ízesítésű tésztákra csak azután kezdtem rászokni, miután külön konyhában sürögtem-forogtam. Be kell vallani végtelenül egyszerű, nem nagy munkával jár, száz módon ízesíthető, laktató és a dicséretek, amiket bezsebelhetünk érte, felbecsülhetetlenek.
Hogy miben is rejlik a száraztészta zsenialitása?
Elmesélem, amúgy lelkizősen.
Egy kimerítően fárasztó irodai nap után már hazafelé azon gondolkodom, mi lenne az, ami igazán kikapcsol és feltölt. Aztán megkordul a gyomrom és nincs több kérdés! Főzni kell! Már repülök a konyha felé és engedem a vizet a kifejezetten tészta főzésére tervezett edénybe, és latin ritmusokra táncolva aprítom a vöröshagymát és a fokhagymát. Fél kezemmel keresem az oliva olajat és a serpenyőt. Kockázom az érett paradicsomot és olivabogyót. A színek és a formák felszabadítanak. Stahl Judit mi van itthon rovatát alkalmazom a terápiás főzések esetén. Forr a víz. Évek alatt kísérleteztem ki, hogy melyik fajta tésztának hány percig kell főnie, hogy al dente (ropogósra főtt) legyen. Természetesen sosem annyi, mint amennyi a csomagolásra van írva. Bedobom a spagettit a vízbe, aztán sorrend nélkül, csak érzésre pirítom az olajon a sokszínű hozzávalókat. Kezembe akadó zöldfűszereket szórok az illatos szószra, borsot és chilit. Igazi chilit. A fűszerekből felszabaduló illatok felérnek egy aromaterápiával. El is lazultam.
Már az összes olasz dalt elénekeltem természetesen borzasztó kiejtéssel, és mire szerény repertoárom végére érek, az étek is elkészül. A kedvem kivirul és éttermet megszégyenítő díszítést készítek két főre, öt percre, hiszen amint nekiesünk a chilis, paradicsomos pastának a díszítés tova tűnik. A hideg száraz fehérbor, enyhíti a csípős ízt. A spagetti az éhség érzetét, a chili oldja a feszültséget. Legalábbis nálam.
Ismerek egy-két fogást még a munkahelyi stressz oldására, a chilis spagetti fehérborral is közéjük tartozik.
S az utolsó cáfolhatatlan érv a tészta és azon belül is a spagetti mellett Sophia Loren szavai: ”Mindent, amit rajtam láttok, a spagettinek köszönhetek.”
Utolsó kommentek