Mókus kerti dínom-dánom
Randevú a konyhában – női szemmel
Óvárosi valóság - a nosztalgia a lábunk előtt hever
Budapest egyik legpatinásabb városrésze, Óbuda számtalan gasztronómiai élvezetet kínál cirka 200 éve. A kulináris gasztronómiai örömök megannyi boldogságot nyújtanak a mai napig, kezdve a macskaköves, óvárosi környezetben végigterülő kockásterítős éttermektől a hatalmas és modern vendéglőkomplexumig. A városrészen több vendéglátóipari egység is felújításra került próbálva megőrizni a tradicionális szokásokat, ki így, ki úgy, de a lényeg, hogy ma is bőségesen találunk kisebb, családias hangulatú vendéglőket is. De valójában mi is vonzza az embereket Óbudára?
Mennyi mennyi mennyiség - A kispesti Nótafa
Én voltam a soros a mosogatással, és már tele volt a mosogató. Tökéletes alkalom adódott tehát, hogy a kispesti Nótafában vacsorázzunk. Így legalább egy nappal elodázhattam a piszkos edények problémáját. Csak három saroknyira lakunk a Nótafától, ráadásul hazafelé még útba is esik, adta magát, hogy azonnal munka után betérjünk egy korai vacsorára.
„Tibikém, te ilyet máshol biztos nem eszel”
Külföld, belföld, hegyvidék, vízpart, párosban, családdal vagy barátokkal; így vagy úgy, de a nyár a nyaralásról szól. A közösségi oldalak lassan megtelnek a "Horvátország 2011", "Babámmal Korfun" vagy az "Éppen wellnesselünk :)" nevű albumokkal. Mindenki utazik valahová, amitől az az érzésünk támad, hogy csak mi nem tudtuk még kivenni a szabinkat. Ez egyike azoknak a pillanatoknak, amikor gyorsan zsebre kell vágni a tárcát és a telefont, aztán irány a legközelebbi étterem. Ennyi nekünk is jár, ha a szomszéd idén már harmadjára viszi a családot Törökországba.
Utolsó kommentek