Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Óvárosi valóság - a nosztalgia a lábunk előtt hever

Budapest egyik legpatinásabb városrésze, Óbuda számtalan gasztronómiai élvezetet kínál cirka 200 éve. A kulináris gasztronómiai örömök megannyi boldogságot nyújtanak a mai napig, kezdve a macskaköves, óvárosi környezetben végigterülő kockásterítős éttermektől a hatalmas és modern vendéglőkomplexumig. A városrészen több vendéglátóipari egység is felújításra került próbálva megőrizni a tradicionális szokásokat, ki így, ki úgy, de a lényeg, hogy ma is bőségesen találunk kisebb, családias hangulatú vendéglőket is. De valójában mi is vonzza az embereket Óbudára?

0 Tovább

Egyszerű ez kérem, csak csinálni kell

Szalámis panini helyett szó nélkül sonkásat kaptunk, mert előbbi elfogyott. És annyi bogár volt, hogy egy idő után már a napszemüvegünk mögé is beszálltak. A sült kolbász/virsli felejthető, se kolbász, se virsli, se íze, se bűze, ahogy anyukám mondaná. Wc is csak toi van, az is lezárva, kulcs a pultban. És a kavicson is olyan bizonytalan a járás, az ember nem vehet fel egy rendes cipőt, ha ide jön, mer' nem lehet normálisan haladni benne és különben is, ha leülök a nyugágyba tuti kivillan a tangám a mini alól, az meg olyan ciki, a múltkor is a Zsuzsin a fél diszkó röhögött, amikor behajolt és látszott a fekete bugyija a fehér melltartóhoz. Nyenyenye.

0 Tovább

Kis magyar római

Hogy mi köze van a Clark Ádám térnek a Római parthoz? Ha Vágó Pista kérdezi, jól gondoljátok meg, ez már valahol a 20 guriga körüli kérdés lehet! Segítek, nem kell guglizni: a legelső hazai evezősversenyt a Római parton rendezték meg, a győztese pedig nem más, mint… Igen! Clark Ádám. Történt mindez 1842-ben, a rendezvényszervező Wesselényi Miklós, a megrendelő Széchenyi István gróf - vagy valami hasonló felállásban. Lefordítom, hogy mindenki értse.

0 Tovább

A pisztráng első csókja

Az Álmoskönyv szerint, ha pisztránggal álmodsz, egy régi kívánságod teljesül. Jó jel, de nem értem be ennyivel. Utánajártam, könyvtáraztam, és egy romos dunabogdányi levéltárban végül rábukkantam egy fiatal lány naplójára, melyben az állt, aki szájon csókolja a plakáton pózoló pisztrángot, annak rövid időn belül pisztácia színű Vespája lesz. Jessssssssssssssz!
0 Tovább

Zsír, hagyma, paprika és zsír

Az első napfényes hétvégék sokakat előcsalogatnak a kocsmai füstfüggöny mögül. Ideális az idő a párnapos kiruccanásokra, romantikus vagy baráti, családi kirándulásokra. Irány vidék! Néhány órányi utazás, városnézés, sétálgatás után pedig jólesik kipróbálni a spéci, tájjellegű ételeket. Mert megbújik még jó pár fogás az echte ungarische goulasch mellett. Magam sem hittem volna, hogy egy ilyen kis országban ennyi tájegység van, saját konyhával és specialitásokkal. Szóval váltásruhát be a sporttáskába, aztán kóstoljuk végig Magyarországot!

Kép innen

4 Tovább

gasztrokommando

blogavatar

Utolsó kommentek