Szentestéhez közeledve az ünnepi készülődés már biztos minden kedves olvasónkat lefoglalja. A háromnapos pihenés előtti utolsó percekre ajánljuk Jancsa János kommandósjelöltünk meglepetésírását.

Békés, boldog, gasztrokalandokban gazdag ünnepet kíván a Gasztrokommandó csapata!

---

Enyém volt a megtiszteltetés, hogy utolsóként tesztelhettem éttermet a be nem került kommandósjelöltek közül. Nem mondom, hogy könnyű választás volt, de végül az Árnyas étterem mellett döntöttem.

 

A pincér a helyünkre vezetett, majd, mivel automatikusan nem hozták, kértük a karácsonyi menüt. A menü meg is érkezett, de közben kiderült, hogy valójában csak másnaptól érvényes. Semmi gond, nem futamodunk meg, improvizálunk.

Ribizliszörpöt kérek, nagyon jó, partnerem narancslevet, semmi extra. Ő húslevest választ, én gyömbéres sütőtök krémlevest. A húslevesbe, nevével ellentétben, egy fia hús sem került, ellenben volt benne pár nagyra nőtt grízgombóc, meg jó néhány sárgarépa. Az ízével nem volt gond, teljesen átlagosnak mondanám. Az én levesem viszont kellemesen krémes és nagyon ízletes volt, a néhány darab (pirított?) tökmag pedig csak még magasabbra emelte az élményt.

Úgy gondoltam, üsse kavics, ha már nem ettem borlevest meg rántott pontyot, akkor pótolunk, ahogy tudunk, szóval kikértem magamnak egy rántott fogast hasábbal, partneremnek pedig bécsi sertés szűzérmét, karikaburgonyával. Mindkettő óriási adag volt, két hal és három jól megtermett rántott hús, az étterem szemmel láthatóan a régi iskolát követi a porciók terén.

 

A halam filé volt kirántva, érződött rajta a természetes íze. A köret sima, mirelit rósejbni majonézzel. A bécsi érmék kiválóak voltak, és a hozzájuk adott sült burgonya is tökéletesen megállta a helyét. A fogáshoz tartozott még egy paradicsomsaláta, semmi extra, de az elvárható szintet azért hozta.

Végül a fizetésre is sor került: jó tudni, hogy ha lájkoljuk az étterem Facebook oldalát, akkor a rajongók számától függően kedvezményt kapunk. Ez akkor húsz embert jelentett, tehát 20%-kal kevesebbet (plusz két üdítő és a borravaló), összesen 8000 Ft-ot fizettünk. Ha budai nagypolgár lennék, esetleg olyan, akinek nem számít, ha egy random vacsorára ennyit költ, akkor azt mondanám, hogy az Árnyas étterem hangulatos hely, érdemes kipróbálni.