Ha meguntad azt, hogy egész nyáron behúzott hassal mászkálsz a strandon, vagy, hogy a cipőfűzést csak úgy tudod kezdeni, hogy levegő kifúj, akkor számodra van egy fogyókúrás tippünk, amivel még menő is tudsz maradni a haverok előtt.
Velünk, férfiakkal az a probléma, hogy nem akarunk szépek lenni, meg nem akarunk jól kinézni, mert ahhoz foglalkozni kellene magunkkal, a külsőnkkel. Márpedig, ha foglalkoznunk kell magunkkal, az az alakunkra, a táplálkozásunkra és az étrendünkre is vonatkozik. És bármennyivel is jobban érezné magát mindenki, ha olyan szálkás lenne, mint Brad Pitt, mégsem számoljuk a kalóriákat, mert az buzis.
- Fogyókúrázol? Nemáá! Mivan, buzi vagy öcsém? 
Mert az igazi férfi ugyebár két dologról ismerszik meg, zabál, mint az állat (lehetőleg annyit, mint egy nála nagyobb állat), valamint nem illegeti magát a tükör előtt, mert olyat csak a nők, illetve a nőies férfiak csinálnak.
Az igazság viszont az, hogy ez csak a gyengék fegyvere, az egyszerűbb út a kemény és munkás fogyókúra helyett. Ha nekem nem sikerül úgy kinézni, mint Brad Pitt, akkor lebuzizok mindenkit, aki megpróbál. Nos, bejegyzésünkben ezeknek a fogyni kívánó férfiaknak javaslunk egy fogyókúrát, mellyel a buzizós, túlsúlyos spanok támadásait is vissza lehet verni megszégyenülés nélkül, kábé így: én nem fogyókúrázom, én csak hús eszem.
A húsdiéta lényege ugyanis, hogy szinte csak húst eszünk. Elhízni, ugyanis nem a hús miatt híztunk el, hanem a rajta lévő zsírtól. Vagy a mellé pakolt sült krumplitól. Vagy a panírtól, ami a húson volt. Vagy attól, hogy a normál adag háromszorosát ettük, ráadásul éjjel kettőkor a buliból hazaérve.
Önmagában a hús nem hizlal, ha az szénhidrátban és zsírban szegény és fehérjében gazdag. A lényeg, hogy kevesebb kalóriát vigyünk be egy nap, mint amennyit elfogyasztunk. A hús mellé viszont el kell felejteni az eddig jól megszokott köreteket, ergo rizs, krumpli, kenyér kuka. Maradnak a zöldségek, vagy gyümölcsök. Bár állítólag ezeket is úgy kell megosztani, hogy délelőtt lehet a gyümölcsöket nyomni, délután már csak a zöldségek maradnak. A kúrát akár hónapokig is lehet folytatni, mert minden fontosabb vitamin bejut így is a szervezetünkbe. A fogyás mértéke az első pár héten 1-1,5 kiló, utána pedig 0,5-1 között van. 
Íme pedig a mintaétrend, melyet betartva garantált a fogyás:
 
Reggeli
- 1 csésze tejeskávé édesítőszerrel (80 kalória)
 
Ebéd
- 25 dkg sovány hús, sütve (380 kalória)
- 1 adag zöldsaláta (100 kalória)
- 1 szelet Graham-kenyér (100 kalória)
- 10 dkg gyümölcs (30 kalória)
 
Uzsonna
- feketekávé édesítőszerrel 
 
Vacsora
- 25 dkg csirke (grillezve, vagy alufóliában sütve) (280 kalória)
- fél adag zöldsaláta (100 kalória)
- 10 dkg gyümölcs (30 kalória)