Shirley Maclaine szerint nagyot változott a világ: régen a lányok úgy főztek, mint az anyjuk, ma meg úgy isznak, mint az apjuk. S bár vannak családok, ahol ezen minta követhetetlen lenne, az idézeten minden alkalommal jót röhögök.
Kevés olyan népet, népcsoportot ismerek nemtől és korosztálytól függetlenül, akik annyi valós okot tudnának produkálni a poháremelgetésre, mint a magyarok. Az okok az ünneptől a búsuláson át húzódnak és olykor egy szimpla péntek is elegendő, de ittam én már új frizurára is.
A napokban egyszerű, hétköznapi sörözéshez is érkezett hozzám facebook event. Hiába, haladni kell a korral. Amire viszont minden körülmények között és a nap bármely szakában lehet ivócimborát találni - nem is egyet - az a szakítós ivás. 
Pontosabban fogalmazva az ivás, szakítás után. 
Fel lehet hívni azokat az asszisztáló barátnőket, akik a kapcsolat minden meg nem értett pillanatát végigszenvedték velünk. Komolyan megfontolandó, velük ez már százszor előfordult tanácsaikat megfogadva a legvége mégis a külön út lett a kapcsolatnak!
A nem érdemel meg téged teljes magabiztosságával hosszú terápia indul. A hét minden estéjén más barátnővel kell kibeszélni a kapcsolat részleteit, a vak is látta okokat és exPasi legapróbb titkait. Az első poharak általában az EX nemiszervének elhanyagolható méretének taglalásával indulnak, az utolsónál megtudjuk, hogy az a szemét a szemben ülő barátnőnkkel is kikezdett.
S a férfi búsulással ellentétben - amely kimerül a csoportos kocsmai ivászatban – a női felejtésnek szisztematikája van. Minden este táncolni kell és el kell hitetni mindenkivel, de elsősorban magunkkal, hogy a hiba nem a mi gépezetünkben van és kívánnivalóan szexik vagyunk, és egy cseppet sem hisztisek és főleg végtelenül lazák. Ehhez azért napról napra inni kell, s mert az érzelmek azért bennünk is dolgoznak napközben nem igazán eszünk, így a totálkárosra ivás a hét végére már borzasztóan olcsón megúszható.
De mit iszik a nő, ha felejt?
Ízlése válogatja, s a szemben ülő barátnő határoz eleinte. Fröccsök, sörök, testes vörös borok. Keményebb és tapasztaltabb vigasztalók csak a tequilára esküsznek.
Aztán a táncparketten már áldozat vagy, és minden barátnő összezár a hiéna raj elől, de a koktélok vásárlását még engedélyezik a nyálcsorgató hímeknek. Aztán módszeresen visszarángatnak a körbe, míg te szabadulni akarsz és ismerkedni és főleg bizonyítani. Aztán elpárolognak az őrző-védők és az elfogyasztott alkohol hatására a józan ész is. Egy-egy kedves szó leánykéréssel ér fel és a vigasztaló férfi váll menedéke hajnalig tart, amíg a kedves vadidegen barátnőjének fotója nem vigyorog rád az éjjeli szekrényről. Akkor aztán hirtelen józanodás, nyúlcipő és egyetemes megállapítás minden férfi egyforma!
Exszexlesz
hát így van ez kedves exek
egyszer majd lesz-ek lesztek
meg lesztek ti másnak is volt-ok
én már becsuktam a boltot
ezek a fránya exek
mindenhol szexet lestek
de osztotok majd kedves exek
másoknak is avas kekszet
így vannak ezek az exek
a lesz-ből egyszer volt-ok lettek
az én és te mi-je felbomlott izibe
a párból hamar lett egy meg egy
de mindez úgyis egyre megy
hiszen más volt-ja lett a te lesz-ed
s ugyanő lesz egyszer exed