Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mindenkinek jár egy szárny

Egy pub legyen hatalmas, legyen sötét fa burkolata, legyenek meleg fények, legyen hosszú pultja magas bárszékekkel ahol a vendégek elücsöröghetnek egész napokat, estéket, éjszakákat.

0 Tovább

A pubkultúra popkultúra?

Most jöhetnénk megint azzal, hogy mi a pub definíciója, vagy mi az a plusz, amitől egy kocsma pubbá válik és hasonlók, de ez egy olyan téma, mint mondjuk a foci: nem magyarázni, hanem érezni kell, aztán meg hadd szóljon.
Kell a szőnyeg, a fa burkolat, a sokféle csapolt sör, a csak a pultnál történő kiszolgálás, az alap ételkínálat, a tilos a dohányzás (!), az aranyozott betűkkel kiírt hangzatos név, a februárban is bujálkodó cserepes virágok a cégér tetején, a bármikor kialakulható bulihangulat és persze ha a csillagok is úgy állnak, meg a Wizz Air is akciózott egyet, akkor kell az a gyönyörű british accent is háttérzenének.

a kép nem illusztráció

A kép nem illusztráció.

0 Tovább

Jó pubnak is kell a cégér

Az alábbi képen egy pubot rejtettünk el. A Jókai tér mellett, éppen csak pár percre a Liszt Ferenc tér nyüzsgésétől bújtatták el a Kaledoniát. Az épület annyira jellegtelen, hogy kétszer sétáltam el mellette, mire sikerült kiszúrnom. Az egyetlen árulkodó jel a cégért helyettesítő sörreklám volt. De amint beléptem kiderült, hogy tényleg jó helyen járok. Mint meglesni a klisés amerikai tinifilmek titkon dögös, de szégyellős lányait zuhanyzás közben, miután levették a kantáros farmert, a szemüveget, és kibontották a hajukat. Ilyen érzés belépni a Kaledoniába.
0 Tovább

Sör, kaja, nyilvános ház

A csapat egyetlen férfitagjaként engem ért a megtiszteltetés, hogy bejelentsem, a következő négy hetet kocsmázással töltjük. Elindul a mi kis házi Oktoberfestünk, de a germán hagyományokat átmenetileg háttérbe szorítjuk, és az angolszász kultúrkörben merülünk el. Hogy pontos legyek, nem kocsmákat keresünk fel, hanem pubokat. És hogy mi a különbség? Hogy már az ókori rómaiak is, és hogy a kultúra, és hogy a közösség, na meg persze, hogy az ételeik, és még az a rengeteg apróság. Az első korsó sör előtt ezekből szemezgetünk.
0 Tovább

A szakítás mélylélektana - női szemmel

Shirley Maclaine szerint nagyot változott a világ: régen a lányok úgy főztek, mint az anyjuk, ma meg úgy isznak, mint az apjuk. S bár vannak családok, ahol ezen minta követhetetlen lenne, az idézeten minden alkalommal jót röhögök.
0 Tovább
«
12

gasztrokommando

blogavatar

Utolsó kommentek