Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Filmes kaják, kajás filmek - iszonyúan férfi szemmel

Ennek a posztnak az ikertesójában Mesi leírta, hogy mik azok a filmek, jelenetek, melyekben felvonultatott ételek, italok, ízek, hangulatok nagy benyomást gyakorolnak a női nemre, ezzel téve örökre emlékezetessé egy-egy alkotást. Ebben a bejegyzésben arra vállalkozom, hogy összegyűjtsem a férfiakat megragadó klasszikusokat, melyek remélhetőleg nem csak rám voltak nagy hatással.
0 Tovább

Krémest a Várban?

Rekkenő a hőség. Ahogy csúszik felfelé a higanyszál, úgy csökken az étvágy. Ilyenkor néhány napra búcsút kell inteni a zsíros ételeknek, és csak az egész napos nassolás marad. Mert ugye enni muszáj. Amire viszont ilyenkor sem lehet nemet mondani, az az édesség. Fagyi, turmix, shake, csak legyen hideg. Az édességimádat jegyében ezen a héten Budapest legrégebbi cukrászdáját, a Ruszwurmot keressük föl.
0 Tovább

Fráj ráj mit csike? – thaiföldi kulináris kalandok 2. rész

Az előző posztomban ott hagytam abba, hogy mindennemű főételhez kapunk rizst (ejtsd: ráj), mely szerintük zseni, szerintem meg kiváló léfelszívó. A főételek ízvilágát tekintve két csapásirány tapintható ki hosszas tesztelés során: a csípős és az édes. Ezek persze nullától százig vannak skálázva, de aki egy jó bakonyi csirkepörköltet akar enni, az még indulás előtt tegye meg itthon. Fontos szabály, hogy igyekezzünk az étlap által kínált ételt rendelni, ne kezdjünk bele variálásokba, hogy "denelegyenbennerépa", mert a korábban említett native english hiánya miatt nagy kalamajkák alakulhatnak ki a dologból. Ha azt kapjuk, mint amit rendeltünk, bőven elégedettek lehetünk.
Szintén két meghatározó fűszerük a gyömbér és a curry. Ezeket is szeretik variálni, további édesség és csípősség elérésére. Egy fontos dolgot tudok kiemelni: magamat egy csípőst szerető és bíró embernek tartom. DE! A "thai salad" címszó alatt futó laza kis könnyű nyári vacsorának gondolt ételeket csak és kizárólag hardcore csípős rajongóknak ajánlom. Iszonyú kellemetlen volt, amikor bőgve ismertem be a pincérnek, hogy nem tudom megenni a felét!!
0 Tovább

Fráj ráj mit csike? – thaiföldi kulináris kalandok 1. rész

Abba a szerencsés helyzetbe kerültem, hogy két és fél hetet tölthettem mosolyországban, azaz Thaiföldön. Annak ellenére, hogy sok embernek Thaiföldről elsősorban nem az étkezés jut eszébe, szeretném leszögezni, hogy blogunk továbbra is gasztro témájú, így ebben a bejegyzésben is ezen szegmensét vizsgálom csak a kintlétünknek, bocs fiúk…
0 Tovább

Üzenet az asztalon

Ha jól emlékszem, ígértem Nektek egy spanyol vacsorát. Egy olyan bemelegítés félét a Pata Negrában, Budapest első tapas bárjában. Igaz? Igaaaaaz! Jó, akkor elmondom, mire jutottam az étteremben, ahol évekkel ezelőtt jártam utoljára, és tapsikolva távoztam.

0 Tovább

gasztrokommando

blogavatar

Utolsó kommentek