Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fráj ráj mit csike? – thaiföldi kulináris kalandok 2. rész

Az előző posztomban ott hagytam abba, hogy mindennemű főételhez kapunk rizst (ejtsd: ráj), mely szerintük zseni, szerintem meg kiváló léfelszívó. A főételek ízvilágát tekintve két csapásirány tapintható ki hosszas tesztelés során: a csípős és az édes. Ezek persze nullától százig vannak skálázva, de aki egy jó bakonyi csirkepörköltet akar enni, az még indulás előtt tegye meg itthon. Fontos szabály, hogy igyekezzünk az étlap által kínált ételt rendelni, ne kezdjünk bele variálásokba, hogy "denelegyenbennerépa", mert a korábban említett native english hiánya miatt nagy kalamajkák alakulhatnak ki a dologból. Ha azt kapjuk, mint amit rendeltünk, bőven elégedettek lehetünk.
Szintén két meghatározó fűszerük a gyömbér és a curry. Ezeket is szeretik variálni, további édesség és csípősség elérésére. Egy fontos dolgot tudok kiemelni: magamat egy csípőst szerető és bíró embernek tartom. DE! A "thai salad" címszó alatt futó laza kis könnyű nyári vacsorának gondolt ételeket csak és kizárólag hardcore csípős rajongóknak ajánlom. Iszonyú kellemetlen volt, amikor bőgve ismertem be a pincérnek, hogy nem tudom megenni a felét!!
0 Tovább

Fráj ráj mit csike? – thaiföldi kulináris kalandok 1. rész

Abba a szerencsés helyzetbe kerültem, hogy két és fél hetet tölthettem mosolyországban, azaz Thaiföldön. Annak ellenére, hogy sok embernek Thaiföldről elsősorban nem az étkezés jut eszébe, szeretném leszögezni, hogy blogunk továbbra is gasztro témájú, így ebben a bejegyzésben is ezen szegmensét vizsgálom csak a kintlétünknek, bocs fiúk…
0 Tovább

Yum Nuea Naam Tok

Azoknak, akik közületek nem beszélik a thai nyelvet elárulom, a Yum Nuea Naam Tok meleg, csípős marhahús salátát jelent. Marhahús bizony, hiszen a héten a hús lesz porondon, ezért mi, kedvenc kommandósaitok megélesítettük metszőfogainkat, kifényesítettük karmainkat, bundát növesztettünk és rávetettük magunkat Budapest húsfogásaira. Én a Parázs Presszóban kommandóztam, egyrészt mert szeretem a thai falatokat, másrészt mert valóban thai a szakács.

4 Tovább

gasztrokommando

blogavatar

Utolsó kommentek