Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A belga sör mint életstílus – rózsaszín habos mámorban

Nagy általánosságban, ha a sörre gondolunk, akkor bevillan a kép egy korsóról, aranybarna színű folyadékról, némi buborékkal, krémes habbal a tetején. Az sokszor eszünkbe sem jut, hogy milliónyi változata van a söröknek színeket, habokat, buborékmennyiséget tekintve, az ízekről már nem is beszélve. A sör mindig jó dolog (persze mértékkel), de léteznek igazi ínyencek, akik pénzt nem sajnálva adják át magukat ennek a polgári élvezetnek. Ahhoz, hogy a polgári élvezetből valódi kulináris élvezet legyen, kicsit mélyebbre kell ásni a habban.
Létezik búzasör, lágersör, barna, vörös, fekete, gyümölcsös… még lehetne sorolni bőven a kínálatot. Mindegyikkel egy új világot ismerhetünk meg. E heti kommandónk során a belga sörök fenséges különlegességeit vesszük górcső alá.
0 Tovább

Sör, kaja, nyilvános ház

A csapat egyetlen férfitagjaként engem ért a megtiszteltetés, hogy bejelentsem, a következő négy hetet kocsmázással töltjük. Elindul a mi kis házi Oktoberfestünk, de a germán hagyományokat átmenetileg háttérbe szorítjuk, és az angolszász kultúrkörben merülünk el. Hogy pontos legyek, nem kocsmákat keresünk fel, hanem pubokat. És hogy mi a különbség? Hogy már az ókori rómaiak is, és hogy a kultúra, és hogy a közösség, na meg persze, hogy az ételeik, és még az a rengeteg apróság. Az első korsó sör előtt ezekből szemezgetünk.
0 Tovább

A szakítós ivás mélylélektana – férfiak

A gasztronómia a kultúra és az étel közötti összefüggés tudománya, írja a wikipédia. Ez a blog hagyományosan az ételekkel foglalkozik különböző aspektusokból. Most viszont kicsit tágabban értelmezzük a gasztronómia fogalmát, tekintettel arra, hogy a görög "gaster" vagy "gastros" szóból származik, ami gyomrot jelent. Márpedig oda nem csak ételt szoktunk juttatni. Sőt. Vannak esetek, amikor ételt szinte egyáltalán nem kívánja azon szervünk, mellyel állítólag a szívhez vezető utat kövezték ki. Figyelembe véve, hogy ez egy szakítós blokk, felállíthatjuk azt a tételt, miszerint a férfi megszerzéséhez és a nő elfelejtéséhez is a gyomrán át vezet az út, csak mással kell megtölteni.
0 Tovább

Mennyi mennyi mennyiség - A kispesti Nótafa

Én voltam a soros a mosogatással, és már tele volt a mosogató. Tökéletes alkalom adódott tehát, hogy a kispesti Nótafában vacsorázzunk. Így legalább egy nappal elodázhattam a piszkos edények problémáját. Csak három saroknyira lakunk a Nótafától, ráadásul hazafelé még útba is esik, adta magát, hogy azonnal munka után betérjünk egy korai vacsorára.

0 Tovább

Egyszerű ez kérem, csak csinálni kell

Szalámis panini helyett szó nélkül sonkásat kaptunk, mert előbbi elfogyott. És annyi bogár volt, hogy egy idő után már a napszemüvegünk mögé is beszálltak. A sült kolbász/virsli felejthető, se kolbász, se virsli, se íze, se bűze, ahogy anyukám mondaná. Wc is csak toi van, az is lezárva, kulcs a pultban. És a kavicson is olyan bizonytalan a járás, az ember nem vehet fel egy rendes cipőt, ha ide jön, mer' nem lehet normálisan haladni benne és különben is, ha leülök a nyugágyba tuti kivillan a tangám a mini alól, az meg olyan ciki, a múltkor is a Zsuzsin a fél diszkó röhögött, amikor behajolt és látszott a fekete bugyija a fehér melltartóhoz. Nyenyenye.

0 Tovább

gasztrokommando

blogavatar

Utolsó kommentek