Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ördögi élvezet a Pater Marcusban

A Fő utcában sétálgatva tekintetem mindig megakadt egy kis sikátorból kisandító apró teraszon. A tábla kék neonfénye felettébb csábító volt számomra, de egészen múlt hétig nem volt érkezésem megnézni a helyet. Előzőleg a Belgian Abbey-ről sokat hallottam és nagyon jókat, többek között azt, hogy a pincérek csuhában fogadják a vendégeket. Valószínűleg ez csak amolyan urban legend, hiszen sajnos nem ez történt, de így is frenetikusra sikeredett az este.
0 Tovább

Négycsillagos hotel kontra Michelin-csillagos étterem: 1:0

Kedves potenciális nyerteseink!

 

Balatoni nyereményjátékunk véget ért és kisorsoltuk nyertesünket. Barczi józsef Imre egy fantasztikus hétvégét tölthet Balatonfüreden, a Hotel Silver Resort négycsillagos wellness hoteljében. Erre a játékra sajnos már hiába neveznétek. A nyertesnek gratulálunk és kellemes pihenést kívánunk!

Ne feledjétek viszont, hogy van egy másik nyereményjátékunk is függőben. Az étterem.hu facebook profiljának 5000-ik követője (lájkolója) után ingyen vacsorát sorsolunk Budapest legújabb Michelin-csillagos éttermébe, az Onyx-ba. Érdemes tehát bíztatni a barátokat, ismerősöket, hiszen nem kerül semmibe, mi pedig annál hamarabb sorsolhatunk.

 

 

0 Tovább

A belga sör mint életstílus – rózsaszín habos mámorban

Nagy általánosságban, ha a sörre gondolunk, akkor bevillan a kép egy korsóról, aranybarna színű folyadékról, némi buborékkal, krémes habbal a tetején. Az sokszor eszünkbe sem jut, hogy milliónyi változata van a söröknek színeket, habokat, buborékmennyiséget tekintve, az ízekről már nem is beszélve. A sör mindig jó dolog (persze mértékkel), de léteznek igazi ínyencek, akik pénzt nem sajnálva adják át magukat ennek a polgári élvezetnek. Ahhoz, hogy a polgári élvezetből valódi kulináris élvezet legyen, kicsit mélyebbre kell ásni a habban.
Létezik búzasör, lágersör, barna, vörös, fekete, gyümölcsös… még lehetne sorolni bőven a kínálatot. Mindegyikkel egy új világot ismerhetünk meg. E heti kommandónk során a belga sörök fenséges különlegességeit vesszük górcső alá.
0 Tovább

Jó pubnak is kell a cégér

Az alábbi képen egy pubot rejtettünk el. A Jókai tér mellett, éppen csak pár percre a Liszt Ferenc tér nyüzsgésétől bújtatták el a Kaledoniát. Az épület annyira jellegtelen, hogy kétszer sétáltam el mellette, mire sikerült kiszúrnom. Az egyetlen árulkodó jel a cégért helyettesítő sörreklám volt. De amint beléptem kiderült, hogy tényleg jó helyen járok. Mint meglesni a klisés amerikai tinifilmek titkon dögös, de szégyellős lányait zuhanyzás közben, miután levették a kantáros farmert, a szemüveget, és kibontották a hajukat. Ilyen érzés belépni a Kaledoniába.
0 Tovább

Sör, kaja, nyilvános ház

A csapat egyetlen férfitagjaként engem ért a megtiszteltetés, hogy bejelentsem, a következő négy hetet kocsmázással töltjük. Elindul a mi kis házi Oktoberfestünk, de a germán hagyományokat átmenetileg háttérbe szorítjuk, és az angolszász kultúrkörben merülünk el. Hogy pontos legyek, nem kocsmákat keresünk fel, hanem pubokat. És hogy mi a különbség? Hogy már az ókori rómaiak is, és hogy a kultúra, és hogy a közösség, na meg persze, hogy az ételeik, és még az a rengeteg apróság. Az első korsó sör előtt ezekből szemezgetünk.
0 Tovább

gasztrokommando

blogavatar

Utolsó kommentek