Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nyárspolgárok előre!

Múlt heti posztomban igyekeztem érzékeltetni, hogy egy pub bizony nem az önmegtartóztatásról, nem a határokról szól. Egy pubban nem kell lemondanod semmiről. De tényleg semmiről. Ennek fényében jól megtömtem a zsebem, összeszedtem két éhes barátnőmet és nekiindultunk egy késő esti, új-lipótvárosi pub mustrának. A kiszemelt pub a Café Mosselen avagy a Belgian Beer Café a Pannónia utcában.
0 Tovább

Mindenkinek jár egy szárny

Egy pub legyen hatalmas, legyen sötét fa burkolata, legyenek meleg fények, legyen hosszú pultja magas bárszékekkel ahol a vendégek elücsöröghetnek egész napokat, estéket, éjszakákat.

0 Tovább

Szervita, Silenus, szevasztok

A Silenus egy sörös hely. Lehetne A sörös hely is, de ahhoz túl sokszor szegte már meg a sörösöknek tett ígéreteit, vagyis hogy különleges sörök egész tárháza, jó hangulatban, mintha pubban lennénk. Kevesebbet kellene markolni, több maradna akkor, mert így szinte mindig, amikor ott vagyunk, hiányzik valami a kínálatból, amit éppen kérnénk, vagy a pincérnek érett meg a pályamódosítás, de a hely hamburgere is okozott már hatalmas csalódást. Mégis sokszor újra bizalmat szavaztunk már nekik, ahogy most is: sok lány kevés fiú együtt a belvárosban, meccset néz és finomságokat remél.

0 Tovább

A pubkultúra popkultúra?

Most jöhetnénk megint azzal, hogy mi a pub definíciója, vagy mi az a plusz, amitől egy kocsma pubbá válik és hasonlók, de ez egy olyan téma, mint mondjuk a foci: nem magyarázni, hanem érezni kell, aztán meg hadd szóljon.
Kell a szőnyeg, a fa burkolat, a sokféle csapolt sör, a csak a pultnál történő kiszolgálás, az alap ételkínálat, a tilos a dohányzás (!), az aranyozott betűkkel kiírt hangzatos név, a februárban is bujálkodó cserepes virágok a cégér tetején, a bármikor kialakulható bulihangulat és persze ha a csillagok is úgy állnak, meg a Wizz Air is akciózott egyet, akkor kell az a gyönyörű british accent is háttérzenének.

a kép nem illusztráció

A kép nem illusztráció.

0 Tovább

A belga sör mint életstílus – rózsaszín habos mámorban

Nagy általánosságban, ha a sörre gondolunk, akkor bevillan a kép egy korsóról, aranybarna színű folyadékról, némi buborékkal, krémes habbal a tetején. Az sokszor eszünkbe sem jut, hogy milliónyi változata van a söröknek színeket, habokat, buborékmennyiséget tekintve, az ízekről már nem is beszélve. A sör mindig jó dolog (persze mértékkel), de léteznek igazi ínyencek, akik pénzt nem sajnálva adják át magukat ennek a polgári élvezetnek. Ahhoz, hogy a polgári élvezetből valódi kulináris élvezet legyen, kicsit mélyebbre kell ásni a habban.
Létezik búzasör, lágersör, barna, vörös, fekete, gyümölcsös… még lehetne sorolni bőven a kínálatot. Mindegyikkel egy új világot ismerhetünk meg. E heti kommandónk során a belga sörök fenséges különlegességeit vesszük górcső alá.
0 Tovább
«
12

gasztrokommando

blogavatar

Utolsó kommentek