Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hadik Kávéház - Egy korty 19. század

Vártuk ezt a napot, hiszen napjainkra már csak kevés klasszikus budapesti kávézó maradt fent, ami korhűségével kecsegtet. Fogtuk a bringát, és eltekertünk a Móricz Zsigmond körtértől 2 percre lévő Hadik Kávéházba.

Mindig is hajtott a kíváncsiság, hogy a forradalmi ifjak vajon milyen világmegváltó ötleteket szülhettek egy jó kávé-cigaretta páros mellett... Vajon milyen volt a vibrálás? Miután lekötöttük a hely előtt álló tér biciklitárolójához a kerékpárjainkat, körbe néztünk. A bejárat melletti márványtábla azonnali információt kínál a tudatlan járókelőnek arról, hogy ez bizony Karinthy Frigyes kedvenc kikapcsolódási helye volt.
3 Tovább

Mit csinál a költő, ha nem ír? A Hadikba jár!

Talán kevesen tudják, hogy a Pilvax Kávézó mellett volt a városban egy másik hely is, amely szintén hatalmas kultusszal büszkélkedett, az akkori kor íróinak és személyiségeinek köszönhetően. Ez pedig nem más, mint a Bartók Béla úton lévő legendás Hadik Kávéház.

0 Tovább

Pilvax – Nomen est omen

Kezdjük azzal, hogy ez a Pilvax nem az a Pilvax. Éppen idén száz éve annak, hogy a forradalmi Pilvaxot lebontották. A most is üzemelő kávéházat a húszas években nyitották újra alig száz méterre az eredeti épülettől a Pilvax köz 1-3 alatt. A név maradt, de valami elveszett.

0 Tovább

Kávéházi capriccio

Miután Rékától megtudtuk, honnan érkezik a kávé, és Ági körbejárta hogyan kerül a csészénkbe, rajtam a sor, hogy kicsit meséljek a csésze köré épült kávéházakról. Márványasztal mellett hitelbe iddogáló írók, költők, művészek. Hajnalig tartó anekdotázás, az élet megfejtése. A vendégek nagy részénél elegánsabb főpincér. Mindent betöltő kávéillat. Tessék kérem a távolba révedni, múltidézés következik!

0 Tovább

Fiúk a pultból

Nos, Ti megvezethetetlen, igényes, újdonságra vágyó, kávészerető olvasók, menjetek el a Printába! El kell mennetek a Printába. Főleg, hogy ilyen szépen körbenyalogattalak benneteket, ennyivel igazán tartoztok nekem.

1 Tovább

gasztrokommando

blogavatar

Utolsó kommentek